Confidenţialitate

Fraudă în numele ASF prin metoda vishing: Voice Phishing. Cum se desfășoară și cum recunoști vishingul | AUDIO

Tentativă de fraudă în numele ASF: Intitulată „Vishing”, metoda presupune telefoane date de „infractori” în numele Autorității de Supraveghere Financiară. Cei care răspund apelurilor sunt invitați să investească în anumite fonduri. Autoritatea atrage atenția oamenilor să nu răspundă la astfel de propuneri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ultima perioadă, mai multe persoane au fost tința acestei metode de fraudă – Voice Phishing.

Modul în care se desfășoară Voice Phishing

Cum se desfășoară: infractorii folosesc o aplicaţie care generează, în mod fraudulos, apeluri care se identifică cu numărul de TelVerde al Autorităţii 0800 825 627. Practic, se folosesc de numărul de telefon al instituției.

Ulterior, le propun celor care răspund mai multe scheme de investiții în fonduri private. Potrivit ASF, unele persoane au fost deja prejudiciate cu sume importante de bani după ce au accepta oferta. O astfel de tentativă a folosit și numele Poliției Române.

Mesajul transmis de ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară atrage atenţia publicului să nu dea curs, sub nicio formă, acestor propuneri telefonice de investiţii care vin din partea anumitor persoane ce susțin că reprezintă ASF.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Botoșani: Anchetă la Spitalul Județean, după ce o mamă internată cu copilul său la secția Pediatrie a publicat imagini cu gândaci în salon | VIDEO