Confidenţialitate

Franța: Un profesor a fost decapitat în plină stradă

ACTUALIZARE: Emmanuel Macron numeşte decapitarea profesorului de istorie drept un „atac terorist islamist”

Un profesor de istorie a fost decapitat în plină stradă, vineri, lângă un colegiu din Conflans-Sainte-Honorine, în suburbiile vestice ale Parisului. Atacatorul a strigat ”Allah Akbar” înainte de a fi ucis de poliţie, a declarat sursă apropiată anchetei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Parchetul naţional antiterorist a anunţat că s-a autosesizat şi a preluat ancheta deschisă pentru “asasinat în legătură cu o acţiune teroristă” şi “asociere infracţională teroristă criminală”.

Un suspect, care nu a răspuns somațiilor, a fost împușcat mortal de polițiști, la câteva ore după producerea atacului. Suspectul nu figura în baza de date a poliției ca având legături cu terorismul, dar ar fi avut, totuși, cazier pentru infracțiuni de drept comun, scrie Le Parisien.

Patru persoane, între care un minor, din cercul familial al agresorului care a fost ucis de poliţişti, au fost reţinute în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunţat o sursă judiciară.

Ancheta continuă.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a întâlnit cu celula de criza înfiinţată la Ministerul de Interne. Ministrul de interne Gerald Darmanin, aflat în deplasare oficială în Maroc, a revenit imediat la Paris după atacul terorist. Emmanuel Macron a anunțat că se va deplasa la Conflans-Sainte-Honorine.