Franța și-a comemorat victimele de la Paris

La două săptămâni de la atacurile teroriste de la Paris, Franța le-a  adus un omagiu celor 130 de victime decedate în cele 6 atacuri.

Îndemnați de autorități, francezii din toată țara și-au pus la ferestre drapelul țării, iar clădirile au fost colorate în albastru, alb și roșu.

Cea mai amplă ceremonie a avut loc la Domul Invalizilor din Paris.

Ceremonia de la Paris a început cu un moment de reculegere, după care, pe un ecran uriaș, au apărut fotografiile tuturor celor decedați în masacrul de la 13 noiembrie.

Apoi, au fost citite numele lor. Două dintre victime sunt din România.

Lăcrămioara Pop și Ciprian Calciu, părinții a doi copii,  au fost uciși în timp ce sărbătoreau aniversarea unei prietene la o teresă din centrul Parisului.

La ceremonie  au participat o mie de rude ale victimelor atentatelor, militari, cadre medicale care au încercat să salveze vieți  în noaptea de 13 noiembrie dar și președintele Francois Hollande.

,,Întreaga națiune își plânge victimele: 130 de nume, 130 de vieți furate, 130 de destine spulberate. Franța vă va fi alături. Ne vom aduna forțele pentru ne potoli durerea și după ce ne vom îngropa morții nu ne mai rămâne decât să ne ocupăm de rănile celor vii. Tuturor, vă promit solemn că Franța va depune toate eforturile pentru a distruge armata de fanatici care au comis această crimă și vom acționa negreșit pentru a ne proteja copiii,, a spus președintele Franței.

În atentatele de la Paris au murit 130 de oameni, iar peste 350 au fost răniți.

Victimele, francezi sau turiști străini, aveau între 17 și 68 de ani, însă majoritatea erau tineri.

Atentatele au fost revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS