Confidenţialitate

Franța: Doi pompieri și zeci de alți suspecți, acuzați că ar fi provocat incendiile de vegetație. Cei vizați au fost arestați

În Franța, zeci de persoane au fost arestate, fiind acuzate că ar fi provocat incendii de vegetație. Printre acestea, se află chiar și doi pompieri. Autoritățile spun că aceștia ar fi fost plătiți de fermieri să curețe anumite terenuri de resturile de vegetație.

Printre ultimele persoane arestate în Franța în urma incendiilor de vegetație se află un pompier voluntar în vârstă de 19 ani. El este acuzat că ar fi provocat peste 30 de incendii de vegetație în perioada 29 iulie-21 august în Nord-Medoc, un canton din regiunea Gironde, aflată în sud-vestul țării, scriu jurnaliștii postului francetvinfo.

Tânărul a recunoscut o parte dintre acuzații și se află în arest preventiv. Un fost pompier în vârstă de 35 de ani a fost de asemenea trimis după gratii pentru comiterea acelorași fapte.

Presa din Franța scrie că de multe ori fermierii apelează la diverse persoane pe care le plătesc ca să le curețe terenurile de resturile de vegetație.

Printre persoanele arestate se află și o pensionară care ar fi cauzat mai multe incendii.

În Franța, peste 30 de persoane au fost arestate până acum pentru comiterea incendiilor de vegetație.

Acestea riscă o pedeapsă de 15 ani de închisoare.

Citește și: Șeful pompierilor români trimiși în Franța: „N-am mai întânit un așa incendiu, oamenii nu știau că le-am salvat casele, ne mulțumeau plângând”