Confidenţialitate

Francezii nu vor fi exceptați de la carantină în Regatul Unit

Guvernul britanic a informat, vineri, că francezilor nu le-a fost acordată nicio exceptare de la carantina pe care intenţionează să o impună călătorilor care vin din străinătate.

Recent, Londra şi Parisul au subliniat, după o discuţie telefonică între Boris Johnson şi preşedintele Emmanuel Macron, că această măsură nu va fi aplicată și persoanelor care sosesc din Hexagon.

“Cuvintele cheie din această frază sunt <în stadiul actual>“, a afirmat vineri purtătorul de cuvânt al premierului britanic, în faţa criticilor legate de relevanţa şi fezabilitatea unei astfel de excepţii. “Nu a fost convenită o exceptare cu Franţa. Ceea ce am spus este vom lucra cu francezii asupra acestei probleme în săptămânile următoare”, a adăugat el.

“Va fi înfiinţat un grup de lucru între cele două guverne pentru a asigura această consultare în următoarele săptămâni şi cooperarea în cauză este deosebit de necesară pentru gestionarea frontierei noastre comune”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Franţa şi Regatul Unit sunt legate de trenurile de mare viteză Eurostar care trec pe sub Canalul Mânecii.

Cotidianul Financial Times a scris, vineri, că guvernul britanic a renunţat la ideea de a acorda o exceptare totală francezilor. Numai muncitorii-cheie nu vor fi vizaţi de carantină, cum sunt, de exemplu, şoferii ca camioane.