Confidenţialitate

FPTR: Aproape 170.000 de români au cheltuit peste 40 milioane de euro pe vacanțe de Revelion în țară și străinătate

Aproape 170.000 de români au cheltuit peste 40 de milioane de euro pe vacanțe de Revelion în țară și străinătate – arată datele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

 

Vacanțe în țară

 

Cei mai mulți români – în jur de 155 de mii – și-au petrecut Revelionul în stațiunile din țară. în creștere cu 7% față de anul trecut. Au cheltuit aproximativ 155 de milioane de lei, cu 8% mai mult comparativ cu anul precedent, potrivit datelor FPTR.

 

De Revelion în străinătate

 

În străinătate au călătorit, prin intermediul agențiilor de turism, aproape 10.000 de români, în creștere cu 22%. Aceștia au cheltuit în afara țării, doar pentru servicii turistice, peste 6 milioane euro, sumă cu 23% mai mare față cea din anul anterior.

 

Destinații preferate

 

Cel mai mare număr de locuri vândute de Revelion se înregistrează în turismul rural. Astfel, 55.000 de turiști au preferat să-și petreacă noaptea la pensiuni, cu 5% mai mult față de anul trecut.

 

Creșteri s-au înregistrat și în zonele montane, unde 38.000 de persoane au optat să-și petreacă vacanța de Revelion la munte, în creștere cu 5% față de anul trecut.

 

Cele mai căutate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Brașov, Păltiniș, Rânca, Strajă, Călimănești, Felix și zonele tradiționale rurale Bran-Moieciu, Maramureș, Bucovina.

 

Românii care au ales să își petreacă vacanța de sărbători în străinătate au avut de ales între destinații de schi și sporturi de iarnă, pachete turistice de tip city-break în orașe europene și destinații exotice îndepărtate. Cei mai mulți și-au cumpărat pachete pentru destinații de schi și sporturi de iarnă în Austria, Franța, Italia, Slovenia și Bulgaria.