Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, va contesta interceptările făcute de SRI în dosarul său

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat, prin vocea avocatului său, că va contesta în instanță  interceptările făcute de SRI în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupție.

Avocatul acestuia, Viorel Mocanu, a declarat că la dosar există patru interceptări ambientale, iar acestea reprezintă aproximativ o treime din probele strânse de anchetatori în dosarul fostului primar.

Potrivit avocatului, citat de News.ro, va face această contestație în condițiile în care Curtea Constituţională a decis că sunt neconstituţionale interceptările făcute de SRI în dosarele penale. 

„Vom contesta aceste probe. Şi în această cauză, DNA a avut sprijinul Serviciului Român de Informaţii când a pus în aplicare acele măsuri de supraveghere şi de interceptare. Va conta pentru că reprezintă aproximativ 30% din materialul probator pe care se susţine acuzaţia, atât cu privire la domnul Oprescu cât şi cu privire la ceilalţi inculpaţi din această cauză, în sarcina cărora sunt mai mute interceptări. În sarcina domnului Oprescu sunt patru interceptări ambientale”, a declarat avocatul Viorel Mocanu, citat de News.ro.

Sorin Oprescu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie pe 20 noiembrie 2015, alături de mai mulţi angajaţi ai Primăriei Capitalei, printre care fostul şef de la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Cornel Bogdan Popa.

Fostul primar, care a stat o perioadă în arest preventiv, este acuzat că ar fi primit 25.000 de euro la locuința sa din localitatea ilfoveană Ciolpani. Banii ar fi fost dați de Bogdan Popa.

 

Ieri, Curtea Constituţională a publicat motivarea potrivit căreia SRI nu mai are voie să facă interceptări în dosare penale deschise de DNA, DIICOT și celelalte parchete.

Decizia CCR  se aplică și dosarelor aflate pe rol.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS