Confidenţialitate

Brașov: Aristotel Căncescu, condamnat la 7 ani și 10 luni de închisoare pentru corupție | AUDIO

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost condamnat marți, de Curtea de Apel Brașov, la șapte ani și zece luni de închisoare într-un dosar de corupție. Decizia este definitivă. Potrivit presei locale, Aristotel Căncescu a fost dus deja la penitenciarul Codlea.

Pedeapsa de 7 ani și 10 luni de închisoare cu executare este una dintre cele mai mari pentru fapte de corupție. În prima instanță, Aristotel Căncescu fusese condamnat la 7 ani de închisoare.

Acuzațiile procurorilor sunt de trafic de influență și luare de mită. Concret – atribuire de contracte preferențial, unor firme agreate, iar apoi, prin acte adiționale umflau prețul de până la 10 ori. E vorba de contracte de amenajare sau reabilitare drumuri din județul Brașov, inclusiv deszăpeziri.

Cele două firme care obțineau contractele – prin încredințare directă – aveau aproape exclusivitate la fondurile Consiliului Județean, pentru drumuri.

Potrivit DNA, prejudiciul se ridică la peste 7 milioane euro. Una dintre firme aparținea fostului deputat de la Partidul Conservator Ion Diniță, condamnat și el la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov a mai fost trimis în judecată de DNA, după 2013, în alte şase dosare de corupție.

Sursa foto: Unsplash / Tingey Injury Law Firm

Citește și: Curtea de Apel Galați a respins recursul arhiepiscopului Teodosie. Nu mai poate preda la Facultatea de Teologie | AUDIO

Autor: Liliana Nicolae

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.