Confidenţialitate

Curtea de Apel Galați a respins recursul arhiepiscopului Teodosie. Nu mai poate preda la Facultatea de Teologie | AUDIO

O nouă lovitură pentru arhiepiscopul Teodosie. După ce a fost amendat de trei ori pentru încălcarea regulilor de carantină și instanțele din Constanța i-au refuzat anularea carantinării, înaltul ierarh al Tomisului primește o nouă veste proastă. De data aceasta, de la Curtea de Apel Galați.

În toamna anului trecut, arhiepiscopul Teodosie pierdea la Tribunalul Constanța procesul împotriva Universității Ovidius care a decis scoaterea lui la pensie pentru că implinise 65 de ani.

Nu a mai obținut prelungire pentru a preda la Facultatea de Teologie unde era profesor titular. Decizia a fost contestată și în același timp arhiepiscopul Teodosie a cerut Înaltei Curți de Casție și Justiție strămutarea dosarului. Era convins că, la final, va câștiga.

„De la Minister am primit îndemn să mă apăr în instanță pentru că sunt excepții întotdeauna. Universitatea trebuia sa aibă un Regulament. Nu a vrut să facă regulamentul dintr-o poziție interesată sau subiectivă”, a spus Teodosie.

Curtea de Apel Galați, unde a ajuns dosarul, a respins însă recursul arhiepiscopului Teodosie și a menținut astfel decizia Tribunalului Constanța. Arhiepiscopul Tomisului nu mai poate preda la Facultatea de Teologie, al cărei decan a fost timp de 15 ani, decât, eventual, prin plata cu ora.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Școala Doctorală de Teologie, unde predă preafericitul Teodosie, examinată de o comisie specială

Autor: Ghiulfer Predescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.