Confidenţialitate

Fostul director al Administraţiei Bazinale de Apă „Prut-Bârlad”, trimis în judecată pentru abuz în serviciu și influențarea declarațiilor | AUDIO

Fostul director al Administraţiei Bazinale de Apă „Prut-Bârlad”, Petru Avram, a fost trimis în judecată într-un al doilea dosar penal. De data aceasta, procurorii îl acuză de abuz în serviciu şi influenţarea declaraţiilor. În iulie anul trecut, Petru Avram – devenit cunoscut din reportajul Recorder – a fost trimis în judecată pentru angajarea fictivă a două persoane, alături de primarul comunei Vatra Moldoviţei din judeţul Suceava, Virgil Saghin.

În acest nou dosar, procurorii DNA îl acuză pe Avram că ar fi dispus în mod ilegal ca utilaje și muncitori din subordine să facă gratis lucrări de deznisipare a cinci puțuri de pe terenul unei societăți comerciale. Faptele ar fi avut loc acum 2 ani, iar patrimoniul Administraţiei Bazinale de Apă „Prut-Bârlad”, ar fi fost prejudiciat cu 2.500 lei, contravaloarea combustibilului și a cheltuielilor cu forța de muncă.

Când o anchetă jurnalistică a scos la iveală cele întâmplate, Petru Avram i-ar fi constrâns pe subordonați să declare că au lucrat în afara orelor de program – spun procurorii.

Vicepreședinte PNL Iași, Petru Avram este cunoscut după ce s-a autointitulat „animal politic” şi după ce o investigatie Recorder a arătat ca la conducerea administrațiilor bazinale și a sistemelor de gospodărire a apelor au fost angajati oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandați doar de carnetul de partid, Petru Avram fiind cel care angajase fără concurs o fostă chelneriţa la departamentul care se ocupa de apărarea împotriva inundațiilor.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Dosarul de arestare preventivă al primarului din Mărășești, pasat între 3 instanțe până când ordonanța de reținere a expirat | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.