Confidenţialitate

Dosarul de arestare preventivă al primarului din Mărășești, pasat între 3 instanțe până când ordonanța de reținere a expirat | AUDIO

Arestarea preventivă a primarului din Mărășești a fost plimbată la 3 instanțe, care și-au pasat dosarul până ce ordonanța de reținere a acestuia a expirat. Tribunalul Vrancea, Judecătoria Focșani și Curtea de Apel Galați sunt instanțele la care a ajuns dosarul în decurs de nici 24 de ore, dar până la un verdict, primarul, acuzat printre altele de delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat, a fost liber să plece acasă.

După o noapte petrecută în arest preventiv, primarul din Mărășești, Valerică Chitic, a fost liber să plece acasă. El a ajuns în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vrancea, cu propunerea de arestare preventivă, dar acesta a invocat o excepție de necompetență și a declinat dosarul către judecătorie.

Mai exact, judecătorul a considerat că faptele comise de primarul din Mărășești nu intră în competența acestei instanțe. La Judecătoria Focșani, magistrații au venit cu o soluție similară și și-au declinat competența în fața unei instanțe superioare.

Așa că dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galați, care a decis că Tribunalul Vrancea e cel care trebuie să se ocupe de acest caz.

Cât timp dosarul s-a plimbat însă de o instanță la alta, ordonanța de reținere a expirat, astfel că primarul a fost eliberat din arestul poliției și a putut pleca acasă.

Procurorii vor ajunge din nou la tribunal, pentru a cere arestarea preventivă a lui Valerică Chitic pentru 30 de zile. Acesta are calitatea de suspect într-un dosar instrumentat de Parchetul Vrancea, fiind acuzat, printre altele, de instigare la abuz în serviciu, delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat.

Sursa foto: Unsplash / Tingey Injury Law Firm

Citește și: Craiova: Polițist aflat în concediu de paternitate, prins în timp ce vindea droguri

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.