Confidenţialitate

Fost șef al Serviciului de Ambulanță Neamț și 14 angajați, cercetați pentru trucarea unui concurs în schimbul unor sume de bani

Mită cuprinsă între 5.000 și 10.000 de euro, atât costa angajarea unei singure persoane la Serviciul de Ambulanță Neamț. Un fost șef din instituție și alți 14 angajați au fost trimiși în judecată de DNA pentru trucarea unui concurs.

Dan Dorin Morenciu, fost șef al Serviciului de Ambulanță Neamț, a fost prins în flagrant când primea 40.000 de euro, o tranșă din banii pentru aranjarea unui concurs de angajare în instituției.

Suma provenea din partea a nouă persoane care sperau că în acest fel vor fi angajate cu contract nedeterminat.

Sumele pe care Morenciu le pretindea erau cuprinse între 5 și 10.000 de euro pentru un post în instituție. În total ar fi primit 82.000 de euro pentru care persoanele în cauză să fie angajate – 22 de membri ai personalului sanitar, potrivit procurorilor.

Persoanele fuseseră angajate pe o perioadă limitată în pandemie (când nu s-au organizat concursuri). Aceștia urmau să fie încadrați pe perioadă neterminată, potrivit procurorilor.

Fostul manager Dan Dorin Morenciu și alți 14 oameni din instituție au fost trimiș în judecată de DNA în acest caz.

Citește și: Raed Arafat, după imaginile cu ambulanțe vechi, cu peste 1 milion de kilometri rulați: „Au aviz tehnic. Urmează să luăm 1.200 de mașini noi” | AUDIO