Confidenţialitate

Gorj: Sporuri de radiații și condiții vătămătoare, acordate ilegal angajaților de la Ambulanță

Mai mulți angajați ai Serviciului de Ambulanță din Gorj trebuie să restituie sume de bani statului. Inspectorii Curții de Conturi au stabilit că zeci de salariați ai acestei instituții au încasat ilegal diverse sporuri. Numai cel de radiații se ridică la peste 100.000 de lei.

Curtea de conturi a efectuat recent un control la Serviciul de Ambulanță Gorj și, în urma verificărilor s-a constatat că în perioada martie-aprilie 2018, zeci de angajați ar fi încasat ilegal spor de radiații de 10% din salariu.

De bani ar fi beneficiat și fostul manager al instituție, iar valoarea pentru toți salariații care au primit acest spor și care trebuie recuperată este de peste 100.000 de lei.

Asta în condițiile în care au încasat și spor de condiții periculoase de 50% din salariu plus spor pentru condiții vătămătoare de 15%.

Tot inspectorii Curții de Conturi au mai stabilit și că salariații ar fi încasat ilegal din 2018 până în 2021 indemnizații de hrană.

Pentru ca sumele să fie recuperate, instituția i-a acționat în instanța de judecată pe angajați, solicitându-le banii înapoi.