Confidenţialitate

Focșaniul a rămas fără apă caldă. Societatea de termoficare, lovită de explozia prețurilor, este în insolvență. AUDIO

Focșaniul a rămas fără apă caldă după ce furnizorii de gaze naturale au sistat furnizarea gazului către societatea de termoficare. Asta după ce societatea ENET Focșani, care se ocupă de fabricarea și distribuirea agentului termic, a acumulat datorii de circa 5,5 milioane de lei la plata gazelor.

Autoritățile din Focșani spun că s-a ajuns la sistarea gazelor din cauza exploziei prețurilor, care a îngenunchiat societatea de termoficare. Aceasta este în insolvență și nu a putut încheia un contract de furnizare a gazelor naturale.

Încă de la începutul sezonului rece, gazul a fost cumpărat de pe piața liberă, astfel că de cele mai multe ori gazele necesare pentru asigurarea agentului termic au fost achiziționate la prețuri duble și chiar triple comparativ cu societățile ce au avut contracte. Iar facturile au fost pe măsură. Practic, toată iarna Focșaniul a riscat să rămână fără căldură.

Nu s-a întîmplat acest lucru pentru că Ministerul Dezvoltării a virat bani în mai multe tranșe pentru susținerea ENET Focșani. Fondurile s-au dovedit a fi insuficiente, astfel că o criză a apei calde se prefigura de ceva vreme.

Autoritățile locale spun că și acum tot Guvernul e cel care ar trebui să intervină să aloce bani, pentru că în caz contrar Focșaniul va rămâne fără apă caldă pe o perioadă nedeterminată. Sistarea furnizării apei calde afectează circa 10 mii de abonați, atât din rândul populației, câi și instituțiilor, inclusiv școli și grădinițe.

Sursa foto: Unsplash / rade nugroho

Citește și: Beneficiile aderării la Uniunea Europeană pentru România: Mobilitate, bunăstare, educație și legislație aliniată la dreptul european. VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.