Confidenţialitate

Focșani: A fost lansată o petiție pentru demolarea pasarelei din gară, după ce un tânăr a sărit de pe aceasta pe un tren și s-a electrocutat | AUDIO

A fost lansată o petiție online pentru demolarea pasarelei ce traversează calea ferată în Gara Focșani, după ce un adolescent a murit electrocutat după ce a sărit de pe aceasta pe un tren staționat. Pasarela este închisă de 20 de ani, dar băiatul de 16 ani a reușit să ajungă pe aceasta.

Un adolescent de 16 ani a murit, duminică seara, după ce a fost electrocutat de un arc electric format la liniile de înaltă tensiune, de 27.000 de volți, în Gara Focșani.  Incidentul a fost filmat de un grup de prieteni care-l însoțea.

Dacă inițial s-a crezut că băiatul s-a urcat pe vagonul unui tren de marfă staționat, ulterior, odată cu apariția imaginilor șocante în spațiul public, s-a dovedit că lucrurile nu au stat așa.

Adolescentul s-a urcat pe pasarela ce traversează liniile de cale ferată din gară, iar de acolo a sărit pe vagon.

Băiatul a făcut acest gest în ciuda avertismentelor venite de la prietenii săi, iar arcul electric s-a format instantaneu, în momentul în care acesta a sărit.

Nu se știe clar cum a reușit să ajungă pe pasarelă, care este închisă și nu mai e folosită de 20 de ani.

Incidentul a dus la inițierea unei petiții online, prin care se cere demolarea acesteia. Inițiatorul petiției încearcă în acest fel să tragă un semnal de alarmă pentru ca astfel de incidente să nu se repete.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Claudia Toader

Citește și: Ploiești: Cinci șefe ale unor creșe și angajați ai unităților, reținuți pentru luare și dare de mită. Furau și din mâncarea copiilor | AUDIO