Confidenţialitate

Constanța: Spitalul de boli infecțioase, în care au murit 7 pacienți din cauza unui incendiu, se redeschide parțial

Veste îmbucurătoare de la Constanța. Spitalul de boli infecțioase, afectat în urmă cu șapte luni si jumătate de un grav incendiu, se redeschide parțial. 7 pacienți bolnavi de Covid au murit atunci  după explozia urmată de incendiu în saloanele de la terapie intensivă.

Se face primul pas pentru redeschiderea Spitalului de boli Infecțioase Constanța. Este vorba, de fapt, despre funcționarea a 10 paturi de spitalizare de zi în cladirea principală a spitalului, la demisol, unde a fost incendiu în urma căruia au murit șapte paciente.

Managerul Spitalului, Claudia Cambrea, a declarat pentru Europa FM că aici vor fi primiți pacienții cu boli infecțioase, forme ușoare și medii.

Vor veni, vor primi tratamentul adecvat și vor pleca acasă. Aceste paturi pentru spitalizarea de zi vor deveni funcționale marți, cel târziu miercuri, imediat ce DSP Constanța trimite aprobarea.

Clădirea principală a spitalului are mai  multe tronsoane care se vor deschide treptat.

Managerul speră ca în scurt timp să devină funcțională una dintre secțiile de spitalizare continuă și atunci se va da drumul și la linia de gardă.

Merge greu proiectul privind reabilitarea spitalului. Au fost mai multe expertize care s-au contrazis, motiv pentru care Primăria Constanța a preferat să nu grabească lucrurile. Spitalul de boli infecțioase era cel mai mare spital Covid din județ, avea 220 de paturi.

Foto: Inquam Photos / Costin Dinca