Confidenţialitate

Floyd Mayweather jr. își anunță intrarea în UFC

Ceea ce părea doar o fantezie a fanilor sporturilor de contact începe să prindă contur.

Floyd Mayweather jr., marele campion al boxului, neînvins în 49 de meciuri disputate la profesioniști, își anunță intrarea în artele marțiale mixte. În vîrstă de 41 de ani, el spune că s-a hotărît să lupte “în cușcă” iar președintele UFC, Dana White, se declară foarte interesat de o confruntare cu Mayweather cap de afiș.

Boxerul supranumit “Money” l-a învins recent într-un meci de box pe cel mai cunoscut luptător de MMA, Connor McGregor. Confruntarea din Las Vegas i-a adus cîștiguri de aproximativ 300 de milioane de dolari iar un eventual rematch “în cușcă” ar fi de asemenea o afacere extrem de profitabilă pentru cei doi.

Mayweather crede că ar avea nevoie de 6-8 luni de antrenament pentru a fi pregătit să lupte în UFC. El a început de altfel să se antreneze cu Tyron Woodley, campionul mondial la categorie semimijlocie.

Floyd Mayweather admite că este cel mai expus la loviturile de picior, însă crede că s-ar descurca destul de bine în lupta la sol iar la tehnica brațelor, pe o scară de la 1 la 10, își acordă nota 100.