Confidenţialitate

Florin Roman, ministrul Cercetării, bănuit că a plagiat în lucrarea sa de dizertație. Mai multe pagini, identice cu un suport de curs | AUDIO

Zece pagini din lucrarea de dizertație a lui Florin Roman sunt copiate, inclusiv cu greșeli gramaticale, dintr-un curs al unui profesor publicat cu 4 ani înainte de lucrarea actualului ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Publicația Libertatea i-a cerut explicații ministrului care urmează să gestioneze digitalizarea României cu aproape 2 miliarde de euro de la UE, bani nerambursabili.

Lucrarea de master a lui Florin Roman, intitulată „Contribuții cu privire la optimizarea sistemelor integrate de comunicare”, este de la Facultatea de Psihologie de la „Titu Maiorescu”, București din 2012.

La o căutare pe Google, pasaje din lucrare duc la o alta, a profesorului Constantin-Dan Dumitrescu, de la Universitatea Politehnică Timișoara, publicată cu 4 ani mai devreme.

La solicitarea publicației Libertatea, ministrul Florin Roman a trimis ca dovadă 10 pagini din lucrarea sa de master, care confirmă plagiatul, explică jurnalistul Cătălin Tolontan, în Deșteptarea:

„Cele 10 pagini din dizertația de master primită la redacție chiar de ministrul Roman sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008. Textul, figurile, grafice și chiar erorile de redactare, mai lipsește câte o literă la un moment dat într-un text, litera lipsește și în 2007 la profesorul Timișorea, lipsește și la Florin Roman în 2012.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe lângă partea de conținut, structura este și ea identică.

Autor: Alexa Stănescu

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: PSD, PNL și UDMR au reușit, după trei ședințe, să cadă de acord doar asupra împărțirii prefecților. Bugetul și certificatul Covid, amânate | AUDIO