Confidenţialitate

PSD, PNL și UDMR au reușit, după trei ședințe, să cadă de acord doar asupra împărțirii prefecților. Bugetul și certificatul Covid, amânate | AUDIO

Nu au ajuns însă la un consens în privința bugetului pe anul viitor și nici nu au agreat o formă comună a proiectului privind certificatul Covid.

Cele mai aprinse discuții din interiorul coaliției de guvernare au fost pe împărțirea funcțiilor. După trei ședințe consecutive, în trei zile diferite, PSD, PNL și UDMR au agreat ca fiecare partid să își pună prefect în județele unde are și președintele de CJ.

Organizațiile de partid nemulțumite, a anunțat Florin Cîțu, adică acelea care nu își vor putea instala propriul prefect din cauză că funcția va fi cedată PSD, vor fi recompensate cu poziții la nivel guvernamental, precum secretar de stat.

Cele trei formațiuni au agreat de principiu și cum vor fi gestionați banii din PNRR, stabilind că fondurile din sănătate și educație vor fi încredințate autorităților locale.

Despre bugetul pe anul viitor s-a discutat prea puțin, agreându-se doar ca săptămâna viitoare ministrul finanțelor să vină cu o proiecție, astfel încât dezbaterile și votul în parlament să se încheie înainte de Crăciun.

Nici pe tema certificatului Covid nu s-a ajuns la consens.

În ceea ce privește taxa de solidaritate pe care PSD și UDMR vor să o impună companiilor mari, discuțiile au fost deocamdată sistate. Premierul Nicolae Ciucă a susținut că anul viitor nu va fi impusă nicio taxă nouă în România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Cristian Citre

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Klaus Iohannis susține că revizuirea legilor Justiției trebuie să se facă rapid. Actele normative, discutate și amânate de patru ani | AUDIO