Confidenţialitate

Florin Cîțu, reacție la bilanțul de 6.118 cazuri noi de coronavirus: Depinde doar de noi să păstrăm economia deschisă

Suntem deja în valul 3 și avem de gestionat  în continuare o situație complicată, spune șeful Guvernului. Florin Cîțu, marți după amiază, în timp ce autoritățile anunțau noul bilanț:

„Încă gestionăm o situație complicată. Avem o campanie de vaccinare care ne ajută să ieșim mai repede din această perioadă de criză și avem încă o pandemie pe care trebuie să o gestionăm. Suntem deja în valul 3 și aici fac un apel la toți medicii și la toți responsabilii din sănătate să fie atenți, să-și aducă aminte că am trecut împreună anul trecut printr-o perioadă mult mai dificilă, vom face față și de data aceasta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă vrem să păstrăm Economia deschisă, dar depinde doar de noi, a mai spus premierul, care a făcut încă un apel ca populația să respecte măsurile de protecție astfel încât să evităm noi restricții:

„Este foarte important să respectăm toate regulile. În fiecare zi avem câte un oraș nou care trece peste acel prag de 3 la mie și, dacă vrem să păstrăm economia deschisă, depinde doar de noi. Am relaxat condițiile puțin, în prima parte a anului și atunci am spus că, dacă vrem să rămână așa, trebuie să păstrăm aceste condiții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România a prelungit starea de alertă cu încă o lună începând de duminică, iar circulația este oprită pe timpul nopții între orele 22.00 și 05.00.