Confidenţialitate

Firmele de reparaţii auto care au achitat serviciile pe care Euroins şi City trebuia să le plătească cer autorităților începerea de urgență a plăților

Reprezentanții transportatorilor și ai service-urilor auto au cerut senatorilor din Comisia Economică să oblige ASF-ul şi Fondul de Garantare să înceapă urgent plăţile către firmele de reparaţii auto care au achitat serviciile pe care Euroins şi City trebuia să le plătească populaţiei.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor a rămas fără bani și trebuie să acceseze un credit garantat de statul român pentru a face plăţi în cazul falimentului Euroins, afirmă preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor, Vasile Ştefănescu:

„Fondul de Garantare, domnilor senatori, domnule președinte, nu mai are bani astăzi, mai are 38 de milioane de euro și urmează să facă plățile peste 60 de zile și la Euroins. Ori, noi venim astăzi în fața dumneavoastră cu rugămintea să chemați ASF-ul și Fondul de Garantare să înceapă plățile urgent în astea două luni de zile, perioadă în care aceștia să acceseze un credit garantat de statul român ca să poată face plățile și la păgubiți. Aici mă refer și la persoanele fizice și la persoane juridice, cei peste 300.000 ai lui Euroins.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vasile Ştefănescu spune că service-urile auto au făcut credite pentru a plăti serviciile pe care Euroins şi City trebuia să le plătească populaţiei:

„Pentru că noi ne-am împrumutat de bani, pentru că orice cetățean care a venit cu o daună la service-urile noastre noi am preluat creanța, cel care plătește polița RCA vine la un service autorizat, își repară mașina, am plecat, îți cedez creanța, du-te tu și ia-ți banii de la asigurator. Deci noi n-am pus oamenii pe drumuri, să se ducă ei la asigurator să-și ia banii. Și unde am ajuns astăzi? Am ajuns în situația că noi am creditat până la urmă toate reparații pe care trebuia să le plătească City și Euroins.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele COTAR a precizat că sunt aproape 7.000 de dosare depuse la Fondul de Garantare numai în cazul Euroins.

Foto: Shutterstock

Citește și: ASF a lansat un nou proiect de plafonare pentru polițele RCA. Prețul ar urma să rămână la nivelul lunii februarie 2023, după scumpiri