Filmul „Son of Saul” va avea premiera în cinematografele din România pe 11 martie – VIDEO

Filmul „Son of Saul”, favorit la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” la premiile Oscar 2016, din distribuţia căruia face parte actorul Levente Molnár, va avea premiera în România pe 11 martie, informează Mediafax.

Cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, pe 27 ianuarie, Transilvania Film a anunțat premiera în cinematografe a filmului „Son of Saul”, o coproducţie Ungaria-Franţa, ce reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului László Nemes.

Pelicula a primit peste 30 de nominalizări şi a câştigat 22 de premii. A fost distins cu Marele Premiu al Juriului şi cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes. Totodată, a fost desemnat „cel mai bun film străin” la ediţia din acest an a Globurilor de Aur şi este nominalizat la premiile Oscar ce vor fi decernate pe 28 februarie 2016, la Los Angeles, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”.

„Son of Saul” spune povestea lui Saul Ausländer, interpretat de actorul Géza Röhrig, un prizonier evreu din Ungaria, forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare din lagărul de concentrare. În timpul ce se află într-unul dintre crematorii, Saul descoperă cadavrul unui băiat pe care îl bănuieşte a fi propriul său fiu şi decide să îndeplinească o misiune imposibilă, aceea de a salva din flăcări trupul neînsufleţit al copilului şi a-l înmormânta cum se cuvine. Filmul prezintă cele două zile din viaţa unui bărbat obligat să îşi uite umanitatea şi încercarea lui disperată de a găsi mântuirea salvând corpul copilului.

Levente Molnár, actor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film, el îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagarul de concentrare.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS