Filmul “Son of Saul”, cu actorul român Levente Molnár, desemnat “cel mai bun film străin” la Globurile de Aur 2016 – VIDEO

Filmul maghiar “Son of Saul”, care îl are pe actorul român Levente Molnár în distribuţie, a fost desemnat “cel mai bun film străin”, la cea de-a 73-a ediţie a premiilor Globul de Aur.

Lungmetrajul “Son of Saul” este o coproducţie Ungaria-Franţa, foarte apreciat de critica de specialitate, care prezintă două zile din viaţa lui Saul Auslander, interpretat de actorul Géza Röhrig, un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Levente Molnár s-a născut pe 10 martie 1976, la Baia Mare. A studiat actoria la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar în prezent este actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Actorul român a jucat, de asemenea, în filmele “The Fixer”, în regia lui Adrian Sitaru, “Chuck Norris vs Communism”, în regia Ilincăi Calugăreanu, “Ferry”, în regia lui Daniel Nickson, “Fragment viu”, în regia lui Bántó Csaba şi Iszlai József, “Blutsbrüder teilen alles”, în regia lui Wolfram Paulus, “Radio” în regia lui Pünkösti Laura, “Un alt Crăciun”, în regia lui Tudor Giurgiu, “Morgen“, în regia lui Marian Crişan, “Any Given Father”, în regia lui Cristan Cîrcu, “Biliard”, în regia lui Mészáros Péter sau “Tetemrehívás”, în regia lui Hatházi András.

Foto: www.leventemolnar.eu

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS