Confidenţialitate

Filmul “Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, a câștigat două premii la Festivalul de la Sarajevo

Cel mai așteptat thriller românesc al anului, “Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, a câștigat două premii la Festivalul de la Sarajevo, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa.

Sâmbătă seara, la gala de închidere, Gheorghe Visu a urcat pe scenă pentru trofeul Heart of Sarajevo acordat celui mai bun actor. Un al doilea premiu oferit filmului a fost Mențiunea Specială a Juriului.

În filmul “Câini”, Gheorghe Visu revine pe marele ecran cu un rol impresionant. Publicația franceză Télérama îl compară cu starurile western-ului american de altădată și dă exemplul lui Walter Huston în “The Treasure of the Sierra Madre”. 

„Mă bucur enorm că Gheorghe Visu a obţinut premiul pentru cel mai bun actor la Sarajevo. Faptul că pentru rolul ăsta a slăbit 27 de kilograme a devenit de-a lungul interviurilor un fel de anecdotă – dar pentru mine, care l-am văzut cum s-a lăsat locuit de personaj de-a lungul filmărilor, e mai mult decât atât. A fost dedicat 100% şi pentru asta nu pot decât să-i fiu recunoscător.

Bineînţeles, mă bucur dublu şi pentru că filmul a luat Menţiunea Specială a Juriului –  în 2014, în programul Cinelink în Sarajevo, producătoarea Marcela Ursu şi cu mine i-am cunoscut pe producătorii francezi fără de care Câini nu ştiu dacă ar fi fost posibil”, declară Bogdan Mirică.

Lui Gheorghe Visu i se alătură, în roluri memorabile, Vlad Ivanov și Dragoș Bucur. Distribuția este întregită de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval și Constantin Cojocaru.

Din 23 septembrie, filmul “Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, intră pe ecranele din România, distribuit de Transilvania Film.

FOTO: Sarajevo Film Festival