Festivalul Enescu: Ovaţii pentru Oedipe în versiune multimedia

În interpretarea London Philharmonic Orchestra, spectacolul cu opera Oedipe, de George Enescu, în versiune multimedia, a fost ovaţionat sâmbătă seara, la Bucureşti, în deschiderea ediţiei 2017 a Festivalului Internaţional „George Enescu”, relatează Agenţia France Presse.

Dirijorul rus Vladimir Jurowski şi protagoniştii evenimentului, între care baritonul francez Paul Gay (Oedipe) şi mezzosoprana română Ruxandra Donose (Iocasta), au fost aplaudaţi minute în şir de publicul meloman.

Proiecţiile video pe un ecran uriaş au completat această tragedie lirică, pe un libret în limba franceză semnat de Edmond Fleg, a cărei premieră a avut loc în 1936, la Opera Garnier din Paris.

‘Ideea de a crea o atmosferă în jurul muzicii, fără a lăsa imaginea să prevaleze, i-a aparţinut domnului Jurowski’, a declarat pentru AFP Mihai Constantinescu, directorul executiv al festivalului.’Spectatorii nu sunt distraşi de decoruri şi costume, ci se regăsesc transportaţi în Grecia antică prin folosirea tehnologiei moderne’, a adăugat el.

Autor al mai multor simfonii, rapsodii şi sonate, George Enescu – născut în România, în 1881, şi decedat la Paris, în 1955 – a fost, de asemenea, violonist, pianist, dirijor şi profesor, aminteşte AFP.

Peste 3.000 de artişti participă la cea de-a 23-a ediţie a Festivalului Enescu, care se desfăşoară până la data de 24 septembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS