Confidenţialitate

Festivalul Enescu: Certificatul Verde sau un test rapid antigen negativ, necesare la intrarea în toate sălile

Având în vedere faptul că miercuri, 22 septembrie, rata de infectare a ajuns la 3,3 la mie, potrivit cadrului legal în vigoare, urmează ca autoritățile competente să decidă modificarea condițiilor de acces la evenimentele culturale din București. Festivalul Enescu va respecta întru totul deciziile care vor fi luate și, în pregătirea implementării lor, informează publicul că:

 

  1. Potrivit cadrului legal în vigoare, singura modificare cu privire la accesul la concertele din ultimele zile ale Festivalului Enescu este legată de necesitatea prezentării Certificatului Verde sau a unui test rapid antigen negativ la intrarea în toate sălile unde au loc evenimentele. Până acum, această condiție era cerută doar la intrarea în sălile Ateneu și la Auditorium.

 

  1. Scăderea limitei locurilor care pot fi de ocupate de către public la 50% nu afectează niciun concert al Festivalului Enescu rămas în program și, implicit, nici pe spectatorii noștri, deoarece vânzarea de bilete la aceste evenimente nu a depășit 50% din sală.

 

  1. Masca va fi în continuare obligatorie și spectatorii sunt rugați din nou să o poarte corect, pe nas și pe gură, pentru a evita riscul de infectare.

 

  1. Organizatorii vor anunța publicul când și cum vor fi implementate noile măsuri de acces, imediat ce acestea vor fi luate de autoritățile competente.