Confidenţialitate

Incendiu la Ferma Dacilor: Pompierii au găsit a 7-a victimă, iar o altă persoană este căutată în continuare. Cine este patronul pensiunii | AUDIO

Pompierii au găsit a șaptea victimă în urma incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani. Este vorba despre un minor. O altă persoană este în continuare căutată. Pensiunea funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Patronul ei este un fost interlop, care a avut o condamnare la închisoare, dar a fost grațiat, iar în ultimii ani a investit în industria HoReCa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Patronul pensiunii Ferma dacilor din Tohani se numește Cornel Dinicu. În 1996, era liderul unui clan de bodyguarzi din cartierul studențesc Regie, scriu jurnaliștii de la G4Media. Un mai târziu, a fost arestat și condamnat la 4 luni de închisoare pentru amenințare și lovire, dar a fost grațiat.

A fost implicat în afacerea „Portbagajul”, cea care a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei, în anul 2000. S-a întâmplat după ce Cornel Dinicu și doi complici au fost acuzați că au furat 500 de mii de dolari și un kilogram de aur din mașina unui lider al interlopilor din Giulești.

Tot în 2000, e condamnat la închisoare cu suspendare pentru deținere ilegală de armă.

Presa a scris de-a lungul timpului că acesta a fost bodyguardul unui fost parlamentar PSD, Doru Ioan Tărăcilă și în 2007, ar fi fost urmărit de SIE până în Sierra Leone, ca reprezentant al unei firme elvețiene care voia să preia o parte dintr-o mină de diamante.

Cornel Dinicu a deschis o piscină de 700 de mii de euro în Mizil, scrie presa locală, apoi pensiunea Ferma Dacilor. Firma nu mai apare în prezent pe numele său, potrivit Ziarului Financiar.

Recent, și șeful ANPC, Horia Constatinescu a scris pe Facebook despre pensiunea care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Horia Constantinescu a lăudat unitatea de cazare și a scris că reclama e în schimbul prieteniei de peste 30 de ani cu patronul localului și că prietenul său pune România în farfurie.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Citește și: Anchete în Prahova, după incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, în urma căruia 6 oameni au murit