Confidenţialitate

Fenomenul ‘’binge drinking” a luat amploare în rândul tinerilor din Occident

Fenomenul ‘’binge drinking” presupune ingerarea rapidă a unor cantități de alcool. Consumul de băuturi alcoolice a crescut, mai ales în Marea Britanie și Irlanda – arată un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. O scădere evidentă s-a înregistrat  în țări precum, Italia, Franța, Germania, Portugalia și Spania.

În rândul tinerilor, a crescut consumul excesiv de alcool. În decursul a 5 ani, procentajul celor care au avut prima beție la vârsta de 15 ani a crescut de la 30 la 43%.

La o ieșire în oraș sau la o petrecere, mulți consumă între 5 și 8 pahare cu alcool. Potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, un consum periculos presupune absorbția a peste 210 grame de alcool pur pe săptămână la bărbați și peste 140 de grame la femei.

Specialiștii spun că s-a ajuns la o supra-alcoolizare episodică în rândul tinerilor din cauza reclamelor care se adresează acestui segment de consumatori, dar și pentru că produsele cu alcool pot fi cumpărate ușor și sunt întotdeauna asociate cu petrecerile, muzica și seducția.

În plus, pentru mulți, consumul de alcool reprezintă adesea formă de socializare și un mod de a se integra în rândurile celorlalți. Nu de puține ori, tinerii cumpără alcool ieftin din supermarketuri, chiar înainte să meargă la o petrecere.