Confidenţialitate

Femei de milioane: Mihaela Nabăr, de la World Vision România

În anul pandemiei, într-o țară – din păcate – campioană la abandon școlar si analfabetism funcțional, copiii din medii defavorizate au avut nevoie de ajutor mai mult decât oricând. Și au în continuare. O cercetare făcută anul trecut de World Vision România arată ca, odată cu trecerea orelor în online, în România ruralăa elevul fără acces la internet a pierdut peste 300 de ore de școală.

Mihaela Nabăr e directoarea executivă a World Vision România, iar aceasta organizație – care lucrează de 30 de ani cu copiii din familii sărace de la sate – nu s-a oprit nici în pandemie. Chiar a accelerat ritmul și a făcut cu adevărat educație remedială.

În 2020, dar și anul acesta, World Vision a continuat să aducă împreună profesorii și copiii. I-a invatat pe profesori cum să folosească pentru ore aparatura, softurile și online-ul, a descoperit voluntari și a ajutat elevii la română, matematică, istorie sau geografie. Are programe de pregatire pentru Bacalaureat, de recuperare a materiei pierdute, dar și de pregătire a profesorilor în așa fel incat sa devina pedagogi.

Prin toate aceste inițiative, World Vision a reușit să ajute mulți elevi din zonele sărace și le-a arătat ca nu sunt uitați. În criza din educație, acolo unde statul reacționează greoi, ajutorul vine de la cei care știu sa creeze comunități.

Votează Femeia de Milioane pe europafm.ro

Pentru câștigătoare, Europa FM se implică în susținerea cauzei sale! În plus, Kultho – Forever Diamonds o răsfață cu o bijuterie cu diamante! Pe 9 martie, în Deșteptarea, Vlad , George și Luca ne vor anunța cine este Femeia de Milioane, la Europa FM! Femeia care ne-a inspirat cel mai mult în anul care a trecut: 2020!