Confidenţialitate

Farmaciile se pot înscrie în programul pilot de vaccinare antigripală. Farmaciștii trebuie să urmeze cursuri speciale

Pregătiri pentru programul pilot de vaccinare antigripală în farmaciile comunitare: Acestea se pot înscrie de acum în acest program trebuie îndeplinite mai multe criterii. Farmaciștii trebuie să urmeze cursuri speciale.

Farmaciștii care se vor implica în programul pilot de vaccinare vor urma cursuri de pregătire postuniversitară în vaccinarea împotriva gripei sezoniere.

Vaccinare se va putea realiza doar de către cei care au absolvit aceste cursuri și cu respectarea strictă a Ghidului de vaccinare în farmaciile comunitare, transmite Colegiul Național al Farmaciștilor.

După îndeplinirea condițiilor, lista cu farmaciile va fi publicată pe site-ul Ministerului Sănătății.

În cazul minorilor, vaccinarea se realizează la solicitarea reprezentanţilor legali dacă persoana care se prezintă la vaccinare deţine o recomandare medicală de a fi vaccinat împotriva gripei sezoniere și a mai efectuat cel puţin o vaccinare împotriva gripei în anii anteriori.

Farmacistul va aduce la cunoştinţa persoanei care se prezintă la vaccinare obligaţia de a-şi informa medicul de familie asupra faptului că a fost vaccinat împotriva gripei sezoniere.

Medicii se așteapta ca sezonul gripal 2022 să fie unul mai sever comparativ cu cel din ultimii doi ani, când circulația virusului gripal a fost limitată de restricțiile sanitare impuse de pandemia COVID-19.

Sursa foto: Unsplash / Mufid Majnun

Citește și: OMS: Poți face vaccinul antigripal și împotriva COVID-19 în aceeași zi | AUDIO