Confidenţialitate

Ministerul Sănătății lucrează la un program prin care vaccinarea antigripală să se facă și în anumite farmacii, anunță ministrul Rafila | AUDIO

Vaccinul antigripal ar putea fi făcut direct în farmacie. Ministerul Sănătății lucrează la un program pilot prin care, în anumite farmacii, cei care doresc să-și poată efectua acest vaccin într-o farmacie.

Programul ar putea fi implementat în acest sezon rece, spune Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății spune că este nevoie mai întâi de instruire a farmaciștilor:

Creșterea accesibilității la vaccinare este un element esențial, sigur lucrurile nu se pot face dintr-o dată, trebuie să existe o instruire specifică a farmaciștilor sau a celor care fac acest lucru. Până la urmă este o scurtare a timpilor dacă vreți pe care o persoană ar trebui să-i parcurgă ca să poată să fie vaccinată. Nu se referă la orice tip de vaccin, facem un pilot referitor la vaccinul gripal sezonier.

-Am putea vedea această vaccinare în farmacii chiar din acest sezon?

Încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Potrivit proiectului Ministerului Sănătății, costul vaccinului și al administrării va fi suportat de către cei care doresc să se vaccineze. Imunizarea cu vaccin antigripal se va putea face doar în farmaciile cu personal ce a parcurs un program postuniversitar de vaccinare împotriva gripei sezoniere.

Citește și: Vaccinul antigripal, disponibil mai devreme în 2022. Cine beneficiază de vaccinarea gratuită | AUDIO

Sursa foto: Unsplash / Mufid Majnun