Fără poţiuni magice și vrăji pe eBay !

Din 30 august, site-ul de licitaţii online eBay interzice comerţul cu poţiuni magice, blesteme, vrăji, servicii de binecuvântare, sesiuni de vindecare şi alte activităţi din acest registru. Conducerea eBay a anuntat ca actualizarea politicilor comerciale se face în funcţie de clienţi, iar acestia s-au plins ca tranzacţiile pentru aceste produse le-au creat mari probleme.

Pina acum, pe eBay putea fi găsit aproape orice : vrăji care să îl atraga pe partenerul de viaţă, incantaţii de răzbunare, blesteme pentru duşmani si chiar poţiuni contra demonilor care, contra a 51 de dolari, promit să distrugă forţele malefice.

Însă interzicerea poţiunilor magice şi a blestemelor a iscat si nemulţumirea unora dintre clienţii site-ului. Acestia s-au plins de discriminare, pentru că interdictia nu se aplica si apei sfinţite sau altor obiecte religioase pentru crestini.

Săptămâna trecută, o petiţie online care cere site-ului sa nu elimine serviciile metafizice a fost semnată de peste 800 de persoane. Acestia spun ca apara spiritiştii şi cititorii în cărţi de tarot, vrăjitoarele, vracii, adepţii filosofiei new age, vindecătorii si practicanţii de voodoo.

Pina acum insa nimeni nu si-a pus intrebarea daca interdicţia li se va aplica si celor care vor dori să îşi vândă sufletul pe eBay, asa cum a făcut-o ateul Hemant Mehta, în anul 2006.