Confidenţialitate

Familiile defavorizate și cele monoparentale ar urma să primeacă indemnizații duble. Senatorii au adoptat proiectul | AUDIO

Venituri mai mari pentru familiile defavorizate și pentru cele monoparentale. Senatul a adoptat un proiect pentru dublarea acestor indemnizații. Inițiativa trebuie să treacă și de Camera Deputaților, care este for decizional.

Între câteva zeci de lei și câteva sute, cu atât ar urma să crească alocațiile acordate de stat familiilor cu venituri mici și celor cu mai mulți copii crescuți de un singur părinte.

Deputatul Alexandru Andrei de la PNL, unul dintre inițiatorii proiectului, la Europa FM:

„Pentru familiile cu un singur copil, în momentul de față este 86 de lei și prin acest amendament ar crește la 172 de lei. Pentru doi copii, de la 172 de lei la 344, 3 copii 258 se dublează la 517.”

Propunerea legislativă vine și în contextul creșterilor de prețuri din ultima perioadă, dar este menită să încurajeze și natalitatea, mai spune deputatul liberal:

„Va crește această sumă având în vedere creșterile de prețuri. Mai mult de atât, am luat în calcul și că în 2030 criza demografică va avea un impact nefavorabil. România traversează una dintre cele mai grave perioade din punct de vedere demografic, aceasta manifestându-se printr-o reducere progresivă a natalității, prin migrația masivă a tinerilor către statele mai dezvoltate.”

Majorările se calculează în funcție de valoarea indicelui social de referință, care a crescut la 525 de lei de la 1 marite. Actul normativ a fost adoptat tacit în Senat și urmează votul din Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Mai mulți parlamentari propun ca minorii prinși că fumează în spațiile publice să fie amendați | AUDIO

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea