Confidenţialitate

Falsul medic italian a fost prins când încerca să iasă din țară – AUDIO

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deşi avea doar opt clase, a fost prins  de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară.

Potrivit unui comunicat transmis Europa FM de Poliția de Frontieră, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, a fost depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.

Bărbatul s-a prezentat în jurul orei 6:00 dimineața, la Frontiera Curtici feroviară, pentru a ieşi din România, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta.

Matteo Politi, în vârstă de 38 de ani, s-a legitimat la frontieră cu un paşaport italian.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontier Arad, Filip Ionuț Matei:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înșelăciune”, se arată în comunicat.

Cetățeanul italian va fi predat unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Potrivit corespondentului Europa FM, Ciprian Boițiu, bărbatul nu a opus rezistență în momentul în care a fost reținut si, conform procedurilor,   a fost încătușat doar în mașina cu care Poliția de Frontiera îl transportă către autoritățile de la București.

În zona Sibiu, bărbatul va fi predat către Poliția Română, care îl va duce la București.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal in rem, după ce Colegiul Medicilor din București a depus o plângere după ce falsul chirurg de origine italiană a efectuat operații în România. Potrivit reprezentanților parchetului, ancheta vizează infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activități.

Detaliile anchetei jurnalistice care a condus la expunerea chirurgului fals, povestite în Deșteptarea

Alături de jurnaliștii de la Libertatea, Cătălin Tolontan a pornit pe urmele depistării chirurgului Matthew Mode, prezentat drept „unul din cei mai buni chirurgi plasticieni din SUA” de una dintre clinicile private unde acesta a lucrat în România.

Matthew Mode (Matteo Politi, pe numele real) a fost condamnat în Italia pentru că a furat identitatea unui cunoscut medic și a pretins că este cardiolog, totuși în România el nu a fost oprit să opereze în mai multe clinici private.

Bărbatul cu doar 8 clase a susținut  că a absolvit prestigioasa Johns Hopkins University School of Medicine din SUA.

În urmă cu o zi, în Deșteptarea, la Europa FM, Cătălin Tolontan a prezentat detaliile anchetei jurnalistice:

Cum s-au prins colegii dintr-un spital privat că este ceva suspect cu Matthew Mode (Matteo Politi, pe numele real)

La cea mai recentă dintre operații, într-o clinică în care opera pentru prima dată, asistentele au remarcat că nu știa să-și pună mănușile si să se spele corect pe mâini.

„La un moment dat, a ajuns și la spitalul Monza. În momentul în care a intrat în sala de operație, urma să facă o înlocuire de implant mamar, asistentele și-au dat seama că ceva nu e în regulă. El nu ținea mâinile în sus, așa cum le țin toți chirurgii după ce se spală și se sterilizează pe mâini.

Așa că au avut suspiciuni și au început să investigheze cine este Matthew Mode?”, a povestit Cătălin Tolontan, în Deșteptarea.