Confidenţialitate

Facturile la gaze naturale ar putea fi mai mici dacă Guvernul ar micșora actualul plafon de preț | AUDIO

Facturile la gazele naturale ar putea fi mai mici dacă Guvernul va mișcora actualul plafon de preț – stabilit acum la 0,31 lei pe Kwh. Acest lucru este posibil pentru că prețul gazelor naturale pe bursele internaționale, implicit și pe piața din România este în scădere de câteva luni, susține Asociația Energia Intelingentă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Românii plătesc acum indiferent de cosum de gaze naturale – 0,31 lei pe KWh. Atenție: indexul pe care îl trimiteți în fiecare lună exprimat în metri cubi se transformă ulterior în Kwh în factura primită de la furnizor.

Așadar, pentru un consum de 120 de metri cubi – adica aproape 1250 de Kwh – factura ajunge la aproape 388 de lei. Factura ar putea fi mai mică dacă guvernul va micșora plafonul de 0,31 de lei pe Kwh din prezent.

Prețurile au scăzut la nivel internațional, spune Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă: „În momentul în care noi nu o să facem nimic, practic toți furnizorii vedem că s-au aliniat în jurul acestuireț de 0,31 de lei pe KWh cu TVA inclus. Nimeni nu vine cu un preț mai mic și ceea ce este natural, nu neapărat normal, deci nenatural, atât timp cât statul spune că acesta ar fi prețul corect, furnizorul nu are niciun interes să vină sub un preț pe care îl recomandă autoritățile”.

Așadar, prețul cu toate taxele ar putea fi coborât până la 0,24 lei pe KWh. Mergând pe exemplu prezentat anterior, pentru același consum ar fi de 300 de lei.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Problemele semnalate la cardurile de energie destinate celor cu venituri mici vor fi rezolvate, promite guvernul | AUDIO