Confidenţialitate

Facebook introduce noul Messenger Rooms, ca variantă gratuită pentru aplicația Zoom

În încercarea de a prelua din popularitatea bruscă a Zoom, de astăzi, Facebook introduce noul Messenger Rooms, ce poate găzdui grupuri de persoane în cadrul conversaţiilor video.

Persoana care configurează conversaţia trebuie să deţină un cont activ de Facebook, în rest, pot participa și utilizatori care nu au cont pe reţeaua de socializare.

Messenger Rooms va putea găzdui până la 50 de persoane, fără limită de timp.

Compania a transmis că persoana care inițiază conversația video controlează cine se alătură, cine o vede, o poate bloca sau debloca pentru noi invitaţi.

De asemenea, aceasta poate elimina invitaţi în orice moment.

Serviciul va oferi, de asemenea, fundaluri imersive la 360 de grade, având la bază inteligenţa artificială, precum o plajă sau un apartament de lux pe apă.

Utilizatorii pot începe şi partaja camere pe Facebook prin News Feed (Noutăţi), grupuri şi evenimente, iar în viitor va exista opţiunea de a crea camere de pe Instagram Direct, WhatsApp, precum şi din dispozitivul de chat video Portal al Facebook.

În această perioadă de izolare, cererea pentru apeluri video pe Messenger şi WhatsApp a crescut cel puţin de două ori în zonele cele mai afectate de coronavirus.