Confidenţialitate

Facebook elimină mesajul video transmis de Donald Trump

După ce Twitter a trecut la eliminarea mai multor mesaje ale lui Donald Trump și Facebook a început filtrarea, eliminând inclusiv înregistrarea video în care Donald Trump s-a adresat poporului american.

În cazul altor mesaje, în care Donald Trump acuză fraudarea alegerilor și cheamă la proteste americanii, Facebook oferă avertismente și trimiteri către surse independente pentru verificarea informațiilor.

Capitoliul luat cu asalt de susținătătorii lui Donald Trump. Simpatizanţii președintelui în exercițiu au trecut mai multe baricade şi au intrat în clădirea Congresului Statelor Unite pentru a bloca confirmarea victoriei lui Joe Biden.
Au fost ciocniri violente cu forțele de ordine. Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu, unde manifestanţi pro-Trump au reuşit să intre în clădirea care găzduieşte Congresul Statelor Unite, a anunţat şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee.

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale fiindu-i atribuite 306 voturi în timp ce Donald Trump a strâns 232 de voturi în Colegiul Electoral.

Câteva dintre mesajele publicate de Donald Trump pe Facebook în ultimele ore: