Facebook a început testarea mesajelor criptate

Facebook a început testarea „conversaţiilor secrete” care sunt menite să permită utilizatorilor să vorbească într-o fereastră de chat, ce nu poate fi interceptată, iar aceasta va dispărea după o anumită perioadă de timp, aleasă de expeditor.

Conform BBC News, compania Facebook a anunţat că această funcţie ar putea fi parte a unui nou serviciu de „mesaje criptate” care are o perioadă limită de testare.

„Conversaţiile secrete” se fac prin intermediul serviciului Messenger, fiind un tip de chat ce oferă posibilitatea de a trimite mesaje de pe un dispozitiv pe altul, dar fără a fi stocate pe serverele Facebook.

Acestea vor putea fi accesate exclusiv de către interlocutori, iar conţinutul lor nu poate fi interceptat de către autorităţi sau Facebook.

Dialogul secret va fi disponibil doar pentru conversaţii între doi utilizatori. Facebook va folosi Signal Protocol pentru a cripta mesajele trimise, o tehnologie dezvoltată de către Open Whisper Systems şi implementată şi în alte aplicaţii de acest gen.

În afară de criptare, aceste conversaţii beneficiază şi de avantajul ca fiecare interlocutor să poată seta un timp de expirare al mesajelor, acestea fiind disponibile pentru un timp limitat după care dispar automat, fără posibilitatea de a le citi în viitor.

Testarea implică, momentan, un număr limitat de utilizatori şi vine cu o serie de limitări, conversaţiile secrete trebuie pornite manual, iar conţinutul multimedia, precum animaţii în format GIF şi clipuri video şi alte forme de servicii Facebook, precum transferul de bani, nu pot fi trimise în cadrul conversaţiilor secrete.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS