Explozie la Rafinaria Petromidia Navodari

# Patru oameni au fost răniți într-o explozie ce a avut loc la un rezervor de azot la Rafinăria Petromidia, din județul Constanța.

O victima a fost transportata deja la spital.

Deflagrația a avut loc în jurul orei 18.00.

Autoritățile din Constanța au declanșat planul roșu de intervenție, mai multe ambulanțe fiind trimise la locul incidentului.

Explozia a fost urmată de incendiu, iar până la această oră nu a fost lichidat.

UPDATE „Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a preluat dosarul constituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa având ca obiect incendiul produs ieri, 22 august 2016, la Rafinăria Petromidia Năvodari, soldat iniţial cu rănirea a patru persoane, dintre care una a decedat în cursul zilei de astăzi.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Anchetatorii au stabilit că la data de 22 august, în jurul orei 18:00, la platforma 1 DAB din cadrul rafinăriei Petromidia din Năvodari, o echipă de lucrători efectua o reparaţie a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea ţiţeiului, moment în care a izbucnit un incendiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS