Confidenţialitate

Explicația lui Nicușor Dan după ce ascultătorii Europa FM s-au plâns în direct că nu au apă caldă și căldură de două săptămâni

Ascultătorii Europa FM au intrat în direct la „Deșteptarea României” și s-au plâns de faptul că nu au căldură și apă caldă de două săptămâni.

Nicușor Dan a explicat că sunt mai multe probleme și ca va fi mai bine iarna aceasta decât cea trecută.

Unul dintre motivele pentru care nu toate apartamentele au căldură și apă caldă este faptul că 2 centrale nu au pornit furnizarea căldurii din cauza prețului prea mare la gaze.

„Există niște zone azi care nu au căldură din niște motive: un motiv este că Centrala Progresul nu este folosită pentru că ea duce căldură prin magistrala Ferentari, care este în curs de reparare, dar am spus că este o chestiune de zile. Și mai sunt două zone, cele deservite de Vest Energo și cea deservită de CET Grivița, una privată și una care ține de Primăria Sectorului 1, care nu au început încă din cauza diferenței dintre prețul de cumpărare a gazului, care a explodat, și prețul reglemntat de vânzarea căldurii. Este complet neprofitabilă activitatea. Acest lucru se va regla la 1 noiembrie”, a spus Nicușor Dan la Europa FM.

Citește și: Nicușor Dan a spus la Europa FM când se stabilește prețul unei gigacalorii în București pentru 2021. Care este suma estimată de primarul Capitalei.