Confidenţialitate

EXIT POLL ALEGERILE LOCALE 2020 | VIDEO

Rezultate exit-poll-urilor pentru alegerile locale 2020 au fost dezbătute, duminică seara, în direct la Europa FM.

Susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS,  Nicușor Dan a obţinut, duminică, 47,2% din voturile bucureştenilor pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil Gabriela Firea, candidatul PSD, a fost creditată cu 39%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS – Avangarde.

Partidul Social Democrat (PSD) a obţinut, duminică, 33,7% din voturi la alegerile locale pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Alianţa USR PLUS – 33,1%, iar Partidul Naţional Liberal (PNL) a fost creditat cu 17,3%.

Europa FM anunță rezultatele sondajului exit poll exact la ora 21, când se închid secțiile de votare, într-o ediție specială cu Cristian Tudor Popescu, Vlad Petreanu, Cătălin Striblea și Cătălin Tolontan. Dezbaterea este moderată de Alice Iacobescu.

Din datele colectate până la ora 19:30, pentru primăria Capitalei, pe primul loc se află Nicușor Dan, cu 47%, urmat de Gabriela Firea, cu 39% și Traian Băsescu, cu 8%.

Primăria Constanța: Stelian Ion (USR Plus) – 29%, Vergil Chițac (PNL) – 29%, Decebal Făgădău (PSD) – 23,5%.

Primăria Craiova: Lia Olguța Vasilescu (PSD) – 34,5%, Nicolae Giugiuea (PNL) – 29%.

Sondajul la ieșirea de la vot este realizat de CURS și Avangarde la București, Constanța și Craiova.

Peste 3.000 de candidați sunt în cursă pentru posturile de primar al Capitalei, primari de sector, consilieri locali și municipali în București. Pentru Primăria Generală, cursa se anunță strânsă. Participarea la vot va avea un impact direct asupra rezultatului, în condițiile în care și aceste alegeri se desfășoară într-un singur tur. În 2016, Primăria Capitalei a fost câștigată cu doar 13% din voturile bucureștenilor cu drept de vot, în condițiile unei participări foarte scăzute, de doar 33%.

Și la Constanța este concurență pentru funcția de primar. Decebal Făgădău (PSD), ajuns primar în 2015, după demisia lui Radu Mazăre, ales în funcție în 2016, candidează pentru un nou mandat. Candidat creditat cu șanse este și Vergil Chițac, susținut de PNL, fost rector al Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, care a candidat și în 2016 la primărie, apoi, a fost ales senator. Al treilea candidat în top este deputatul Stelian Ion, membru în Comisia Juridică, de profesie avocat.

La Craiova, sunt 11 candidați înscriși, doi dintre ei fiind chiar foști primari creditați cu șanse să recâștige funcția: Lia Olguța Vasilescu (PSD) și Antonie Solomon, susținut de Partidul Ecologist.