Confidenţialitate

Alegeri locale 2020. La ora 21, află rezultatele exit-poll de la Europa FM

Europa FM anunță rezultatele sondajului exit poll exact la ora 21, când se închid secțiile de votare, într-o ediție specială cu Cristian Tudor Popescu, Vlad Petreanu, Cătălin Striblea și Cătălin Tolontan. Dezbaterea va fi moderată de Alice Iacobescu, în direct, de la ora 20.45.

Sondajul la ieșirea de la vot este realizat de CURS și Avangarde la București, Constanța și Craiova.

Peste 3 mii de candidați sunt în cursă pentru posturile de primar al Capitalei, primari de sector, consilieri locali și municipali în București. Pentru Primăria Generală, cursa se anunță strânsă. Participarea la vot va avea un impact direct asupra rezultatului, în condițiile în care și aceste alegeri se desfășoară într-un singur tur. În 2016, Primăria Capitalei a fost câștigată cu doar 13% din voturile bucureștenilor cu drept de vot, în condițiile unei participări foarte scăzute, de doar 33%.

Și la Constanța este concurență pentru funcția de primar. Decebal Făgădău (PSD), ajuns primar în 2015, după demisia lui Radu Mazăre, ales în funcție în 2016, candidează pentru un nou mandat. Candidat creditat cu șanse este și Vergil Chițac, susținut de PNL, fost rector al Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, care a candidat și în 2016 la primărie, apoi, a fost ales senator. Al treilea candidat în top este deputatul Stelian Ion, membru în Comisia Juridică, de profesie avocat.

La Craiova, sunt 11 candidați înscriși, doi dintre ei fiind chiar foști primari creditați cu șanse să recâștige funcția: Lia Olguța Vasilescu (PSD) și Antonie Solomon, susținut de Partidul Ecologist.