Confidenţialitate

Primăriile pot organiza evenimente de sărbători, dar fără cheltuieli prea mari. Boloș: „Este nefiresc ca un pom de Crăciun cu iluminat artificial să depășească 10.000 de lei” | AUDIO

Primăriile pot organiza evenimente cu ocazia sărbătorilor de iarnă fără cheltuieli prea mari. Ministrul de Finanțe Marcel Boloș a explicat ce trebuie să aibă în vedere primăriile pentru târgurile și concertele de Crăciun și Revelion.

Marcel Boloș: „Este nefiresc ca un pom de Crăciun cu iluminat artificial să depășească 10.000 de lei”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Evenimentele de sfârșit de ani se pot derula în limita mediei plăților din cursul anului. Am pus acest lucru pentru că este de domeniul normalității un pom de Crăciun, cadouri pentru copii sărmani, organizarea în condiții decente a sărbătorilor de iarnă să poată să fie derulate. Este nefiresc ca un pom de Crăciun cu iluminat artificial să depășească 10.000 de lei sau diferite figurine cu tot felul de luminițe pe ele să aibă prețuri exorbitante”, a spus Marcel Boloș.

Ce se întâmplă în cazul în care au fost semnate deja contracte care depășesc limita bugetului?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Plățile poate să aibă loc la nivelul mediei lunale din cursul anului pe partea de sursă de finanțare publică, iar pe diferența de valoare se identifică donații, sponsorizări, alte tipuri de surse de finanțare. Sau dacă nu este posibil acest lucru, atunci sunt mecanismele contractuale de adiționare a contractului la noua realitate impusă de ordonanță. Adică acele cheltuieli dacă sunt peste media din cursul anului, se face act adițional”, a spus Marcel Boloș.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Guvernul României a aprobat vineri noua ordonanță privind reducerea cheltuielilor bugetare. Boloș: „Trebuie să ne concentrăm și să nu constrângem fondurile europene” | AUDIO