Confidenţialitate

Guvernul României a aprobat vineri noua ordonanță privind reducerea cheltuielilor bugetare. Boloș: „Trebuie să ne concentrăm și să nu constrângem fondurile europene” | AUDIO

Guvernul a aprobat astăzi noua ordonanță „anti-risipă”. Ministrul Finanțelor – Marcel Boloș – spune că noul pachet suplimentar de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare nu afectează, de această dată, contribuabilii.

Spune că pe final de an anumite insituții cheltuie bani pentru a nu-i pierde.

Marcel Boloș, despre cheltuielile bugetare de final de an: „Încercăm să ne comportăm ca și în cursul anului, mergând mai mult pe calea evitării risipei”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„După cum vedeți, de această dată nu mai avem în vedere măsuri care să afecteze contribuabilii. În lunile noiembrie și decembrie aceste tipuri de cheltuieli de funcționare înregistrează creșteri de câte trei – patru chiar cinci ori față de nivelul mediei din cursul anului.

Încercăm să ne comportăm ca și în cursul anului, mergând mai mult pe calea evitării risipei care se produce în ultimele luni ale anului făcându-se acele cheltuieli doar de dragul de a nu pierde banii”, a spus Marcel Boloș.

Marcel Boloș: „Noi acum trebuie să ne concentrăm și să nu constrângem fondurile europene”

După critici ale primarilor din opoziție, care acuză că ordonanța de urgență le blochează anumite investiții, ministrul Marcel Boloș spune că fondurile europene contează cel mai mult în momentul de față, nu bazinele de înot sau sălile de sport.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dacă mă întrebați dacă România poate să trăiască fără un bazin de înot sau fără o sală de sport sau fără o sală de cinematografie sau fără un sediu de primărie în condițiile în care prioritatea noastră sunt fondurile europene, răspunsul cred că vine de la sine.

Noi acum trebuie să ne concentrăm și să nu constrângem fondurile europene și investițiile în fondurile europene să le blocăm pentru că trebuie să facem plăți aferente acestor categorii de investiții.

În cele două luni de zile în care avem mecanismele de înghețare a cheltuielilor, cred că este de bun simț pentru țara noastră ca să avem un control mai bun asupra acestor categorii de cheltuieli”, a mai spus Marcel Boloș.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Citește și: Dacian Cioloș, despre aderarea României la Schengen: „Acest subiect nu este unul de relație bilaterală între România și Austria sau Bulgaria și Olanda, ci un subiect european” | VIDEO