Confidenţialitate

Eurovision 2020. Finala Selecției Naționale are loc duminică, la Buzău

O ultimă etapă a mai rămas în alegerea piesei cu care România se va prezenta la Eurovision 2020. Într-o premieră pentru procesul de selecție din țara noastră, artistul a fost ales înaintea piesei iar duminică, 1 martie, urmează să fie decisă și melodia cu care Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2020.

De la ora 21:00, duminică, 1 martie, la Buzău, în cadrul Finalei Naţionale Eurovision 2020, publicul şi juriul vor alege dintre cele cinci melodia câștigătoare, care va reprezenta România în mai, la Rotterdam.

Juriul naţional şi publicul, în proporţie egală de 50%, vor vota fiecare dintre momentele artistice propuse în vederea selectării celei mai bune reprezentări a României la Eurovision 2020. În caz de egalitate, publicul este cel care are ultimul cuvânt, voturile sale fiind cele decisive.

Vinerea trecută au fost făcute publice cele 5 piese dintre care se face alegerea în Selecția Națională Eurovision 2020:

ROXEN – “Alcohol You”

De muzică și producție s-a ocupat Viky Red. “Roxen este extrem de talentată și e o bucurie să lucrezi cu ea. Pune suflet în tot ceea ce face și simte fiecare vers și linie ale pieselor pe care le cântă”, a spus Viky Red. Textul piesei “Alcohol You” a fost compus de Ionuț Armas și Breyan Isaac.

ROXEN – „Beautiful Disaster”

„Beautiful Disaster” este scrisă și produsă de Alexandru Cotoi, Breyan Isaac și Julie Frost – producători de talie internațională, câștigători de premii Grammy și Golden Globe, care au colaborat cu artiști precum Madonna, Ed Sheeran, David Guetta, Nicki Minaj, Wiz Khalifa, Black Eyed Peas, Pitbull, Avicii și mulți alții.

ROXEN – „Colors”

„Colors” este scrisă și produsă de Alexandru Cotoi, Breyan Isaac, Julie Frost – muzicieni recunoscuți la scară internațională, câștigători de premii Grammy și Golden Globe.

ROXEN – „Cherry Red”

De producția piesei „Cherry Red” s-au ocupat Sebastian Barac și Marcel Botezan – cunoscuți sub numele de „Marco & Seba”, dar și Costel Domințeanu. Muzica a fost realizată de Sebastian Barac, Marcel Botezan, Costel Domințeanu, alături de Theea Miculescu, ce a compus si textul piesei.

ROXEN – „Storm”

Invitată în Clubul de Seară cu Toader Păun, Roxen a dezvăluit că are o piesă pe care și-ar dori să o agreeze și publicul și cu care să meargă mai departe la Eurovision Song Contest. La provocarea lui Toader Păun, Roxen a acceptat să scrie pe o foaie un top 3 piese cu care se simte cel mai confortabil pentru a urca pe scena Eurovision.

Pentru a nu influența desfășurarea concursului, răspunsul său a fost închis într-un plic roșu pe care îl vom deschide în direct la Europa FM după Selecția Națională Eurovision 2020 din 1 martie, de la Buzău.

Decizia finală de selecţie a vocii care să ne reprezinte la Rotterdam a aparţinut unei comisii de specialişti compusă din Crina Mardare, vocal coach, Luminiţa Anghel, interpret, Lucian Ştefan, managing partner Global Records, Liana Stanciu, producător muzical radio tv şi Şeful Delegaţiei României la Eurovision, Dan Manoliu, producător tv, director artistic, Gabriel Scîrlet, regizor muzical, Liviu Elekes, compozitor şi regizor muzical, Andrei Tudor, compozitor şi Bogdan Păun, regizor muzical. Conform regulamentului, activitatea comisiei a fost supervizată de doamna Florentina Aron, notar public.

Pentru vocea selectată au fost compuse şi dezvoltate mai multe piese, dintre care cele mai bune cinci vor intra în Selecţia Naţională. Selecţia celor 5 creaţii muzicale a fost realizată de o comisie de specialitate, cu membri din domenii şi specializări variate – compozitori, textieri, muzicologi, realizatori/producători de divertisment radio şi/sau televiziune, regizori muzicali radio şi/sau de televiziune, ţinând cont de următorii parametri: forma muzicală a piesei, aranjament orchestral, originalitate, diversitate stilistică şi mesaj.

În Finala Naţională Eurovision 2020, cele 5 piese, care vor fi prezentate sub forma a 5 momente artistice diferite, vor fi votate de un juriu de specialitate şi de public, în proporţie egală, de 50%. În caz de egalitate, publicul este cel care are ultimul cuvânt, voturile sale fiind cele decisive.

TVR a ales să colaboreze, pentru cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest, cu Global Records.