Confidenţialitate

Europa FM Live Music: Live Aid 1985, unul dintre cele mai mari evenimente caritabile din istorie

În cea de-a II-a ediție Europa FM Live Music traversăm Atlanticul pentru reprezentația americană Live Aid 1985.

În cifre, evenimentul caritabil, desfășurat alternativ timp de 16 ore în Londra și Philadephia, a însemnat peste 160 de mii de spectatori, nu mai puțin de 1,5 miliarde de telespectatori și peste 127 de milioane de dolari strânși din donații pentru combaterea foametei din Etiopia.

Început puțin înainte de 9 dimineața, concertul de pe JFK Arena s-a întins până după ora locală 23, reunind artiști precum Madonna, The Beach Boys, Duran Duran, Tom Petty, Bryan Adams, Eric Clapton, Bob Dylan, Ronnie Wood sau Keith Richards.

Mick Jagger a intenționat să cânte un duet intercontinental de pe JFK cu David Bowie în Londra, dar problemele sincronizării au făcut acest lucru imposibil. În schimb, Jagger și Bowie au creat un videoclip pentru melodia pe care trebuiau să o interpreteze, Dancing in the Street, iar în final Jagger a cântat, în direct, împreună cu Tina Turner.

Către sfârșitul evenimentului a ajuns și Phil Collins care, după ce a cântat pe Wembley, a zburat peste Atlantic cu un avion Concorde unde a participat atât solo, dar și că toboșar, alături de membrii Led Zeppelin la reprezentația acestora de pe scenă Live Aid-Philadelphia. Astfel, Collins devenea primul artist ce cânta, în aceeași zi, pe două continente.