Confidenţialitate

Europa FM, creşteri de audienţă în 2021

Europa FM este cel mai ascultat radio privat în orașele din România pentru al cincilea sezon consecutiv. Aproape un milion 700 de  mii de ascultători sunt pe frecvențele Europa FM din întreaga țară, potrivit Studiului de Audienţă Radio, realizat în perioada 26 aprilie – 15 august 2021.

Programul Deşteptarea este lider absolut de audienţă la nivel urban, fiind programul matinal cu cel mai mare număr de ascultători.

La nivel naţional, Deşteptarea este cel mai ascultat program matinal de radio dintre staţiile private, având peste 1 milion de ascultători din toată ţara, în fiecare dimineaţă de luni până vineri.

Matinalul realizat de Vlad, George şi Luca înregistrează creşteri semnificative de audienţă atât la nivel naţional, cât şi în oraşele ţării, având cu peste 80 de mii de ascultători mai mulţi faţă de vara anului trecut.

Jurnalul de la ora 7 este cea mai ascultată ediție de știri la nivel national, în rândul stațiilor private, având 396 de mii de ascultători unici, cu peste 75 de mii mai mulți față de aceeași perioadă a anului trecut.

Jurnalul de prânz adună peste 400 de mii de oameni pe frecvenţele Europa FM, având cea mai mare audienţă în rândul radiourilor private (cotă de piaţă 11,6%).

În decursul unei zile, peste un milion de oameni se informează ascultând principalele ediții de știri Europa FM.

Emisiunea Europa Express, realizată de Sorin Niculescu, îşi consolidează poziţia de lider în urban (cotă de piaţă de 12,1%), fiind cel mai ascultat program de radio privat în intervalul 10.00 – 13.00. 635 de mii de ascultători unici sunt pe frecvenţele Europa FM în fiecare zi de luni până vineri.

România în direct, emisiunea interactivă realizată de Cătălin Striblea, este cel mai ascultat program de radio comercial la nivel naţional (11,6%). Aproape 450 de mii de ascultători unici sunt pe frecvenţele Europa FM din întreaga ţară, în fiecare zi, de luni până joi, în intervalul 13.15 – 14.00.

La nivel urban, programul România în direct este lider absolut de audienţă, având cel mai mare număr de ascultători (355.400) şi cea mai mare cotă de piaţă (14,8%), în creştere semnificativă faţă de anul trecut.

De asemenea, Deșteptarea României își reconfirmă poziția de lider în orașele țării, cu cel mai mare număr de ascultători și cea mai mare cotă de piață între stațiile private.

Drum cu prioritate, cu Radu Constantinescu, înregistrează cea mai mare creştere de audienţă de la an la an, având peste 920 de mii de ascultători în fiecare zi, cu peste 160 de mii mai mulţi decât în anul trecut.

Programul Drum cu prioritate este cel mai ascultat program de radio în urban în intervalul orar 14.00 – 18.00, cu 650 de mii de ascultători unici zilnic – o creştere de 100 de mii de ascultători în ultimul an.

Toader Păun aduce în Clubul de seară peste 294 de mii de ascultători, în fiecare zi, de luni până vineri. Iar dimineaţa devreme, peste 286 de mii de ascultători îşi încep ziua cu Andrei Paleu şi Camelia Chenciu, ascultând Infomania, de la ora 6.00.

La finalul săptămânii, Week-end cu prietenii atrage pe frecvenţele Europa FM din toată ţara, aproape o jumătate de milion de ascultători în fiecare zi.

Studiul de Audienţă Radio a fost realizat de IMAS – Marketing şi Sondaje SA şi MERCURY RESEARCH S.R.L. în perioada 26 aprilie – 14 august 2021, pe un eşantion de 11.005 persoane şi are o marjă de eroare de 0,9%.