Confidenţialitate

România în Direct: ”Vițelul” și ”maimuțele” din Parlament. Ce politician v-a dezamăgit și despre cine credeți că este un profesionist? | VIDEO

Ultimele săptămâni ale sesiunii parlamentare au adus mai multe dezbateri în ședințe de plen ale celor două Camere. Printre cele mai vizibile au fost ședințele privind demiterea Avocatului Poporului, moțiunea împotriva ministrului Ghinea sau dezbaterea legată de educația sexuală în școli.

În mai multe rânduri, dezbaterea a fost lipsită de argumente, dar a cuprins epitete și jigniri pe care cele două blocuri politice și le-au adresat. Astfel, nu au lipsit apelativele de ”maimuțe” sau ”vițel”, dar și mai blândele ”hoți” și ”analfabeți.” Astfel, discursurile au fost emoționale și fără capacitatea de a argumenta voturile de o parte sau alta.

De-a lungul ultimelor luni, o inițiativă a activistului civic Valeriu Nicolae a scos la iveală lacunele de educație sau lipsa de profesionalism a mai multor parlamentari. Este vorba de studii incomplete sau în universități lipsite de prestigiu, cariere confecționate pe hârtie sau falsificarea unor diplome. Pe de altă parte, în mai toate partidele avem o generație nouă la conducere și o parte dintre lideri ar trebui să fie semnul că s-a schimbat ceva.

România în Direct vă invită la o discuție despre calitatea liderilor politici.

Credeți că după guvernările PSD calitatea clasei politice a crescut sau a scăzut? Ce impresie v-au lăsat dezbaterile din noua sesiune? Despre care politician credeți că este un profesionist? Cine v-a dezamăgit?