Confidenţialitate

Cum să fentezi legea: Ministrul transporturilor a aflat în direct, la Deșteptarea României, de la un șofer, cât de ușor se ocolește legea | VIDEO

Invitat în emisiunea Deșteptarea României, la Europa FM, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a dialogat cu un șofer de TIR care a mărturisit cât de ușor se ocolește legea, când nu declară adevărata valoare a unui transport de marfă.

Ascultătorul Europa FM care a intrat în direct în emisiunea Deșteptarea României, cu Cătalin Striblea, a cerut amenzi mai mari pentru a nu mai fi tentat să ocolească legea.

Ministrul Cătălin Drulă a recunoscut la rândul său că este un sistem plin de coruptie. Deși există legi, nu se aplică așa cum ar trebui.

El a precizat că se vor monta camere video și cântare speciale pentru un control mai bun.

”- Propunerea, foarte simplu – creșterea amenzilor pentru că eu atunci o să știu că amenda e, nu știu, la refuz de cântar, e de 1.500 de lei, dacă plătesc în 15 zile, e o sumă rezonabilă. Acum îmi permit să mă risc, am mai puține mașini, vă spun cum am procedat: dacă amenzile vor crește, am înțeles că e o propunere legislativă din partea unui parlamentar din Arad, pentru creșterea cuantumului amenzilor, eu cred că ar fi o frână puternică. Depășire, te urci pe cântar – 20.000 de lei, părerea mea.

Cătălin Drulă – Da, e o chestiune de luat în considerare creșterea amenzilor, cred că și partea de control trebuie îmbunătățită și, din păcate, aici avem mult de lucru… Controlul se poate face prin oameni și prin infrastructură și aici e în PNRR o axă de finanțare pe partea asta de infrastructură, de control cu instalații de cântărire automate, se vor introduce camere video…

Se vor face drumuri adiacente…

Cătălin Drulă: Se vor face drumuri adiacente ca să le ocolească…

Dar cum să nu…

Acum o să fiue de acord cu dumneavoastră pentru că avem o problemă de control mai generală în România, eu o să face ce ține de mine, nu-mi imaginez că nu există și căi de evitare și e un sistem lipsit de corupție, dar tocmai de aceea încercăm să îl reformăm…

Cătălin Striblea: Mă scuzați, acest caz este aproape unic… Avem pe cineva, în direct, care ne explică cum se sare legea în România, ne explică o infracțiune de corupție, și un ministru care e pus în posibilitatea.. Acum, nu poate să vă fugărească pe toți, eu nu-i iau apărarea, dar îmi dau seama că n-ar instrumente domnul Drulă aici. Sunteți doi cetățeni ai României și eu bănuiesc în felul următor: că ați vrea ca treburile la noi în țară să meargă bine și legal. Ei, bine, sunteți față în față. 

Cătălin Drulă: Eu am o răspundere aici și ar trebui să am instrumente…

Cătălin Striblea: Nu știu, pare că nu le aveți în momentul ăsta, adică așa arată…

Cătălin Drulă: Nu funcționează minunat, ele există o echipă care ar trebui să pună cântare…

Cătălin Striblea: Care mai ia o șpagă, ne mai înțelegem…

Catălin Drulă: E o poză a României, în mic, aici…”

 


Foto: Mircea Vâlcu