Confidenţialitate

Eugen Teodorovici, despre nemulțumirile primarilor: A rămas că discutăm

”A rămas că discutăm la Finanţe în această seară şi mâine, undeva până în prânz, să comunicăm varianta finală”, a declarat, marți, ministrul Finanțelor după discuțiile cu reprezentanții primarilor.

Eugen Teodorovici a precizat că au avut loc discuţii cu toate partidele pe marginea proiectului bugetului pe 2019.

“Am discutat cu toate partidele. Se discută deschis. Nu este cineva la birou la Finanţe care stă şi face undeva pe sub masă vreun buget”, a adăugat șeful Finanțelor Publice.

“Despre buget vom discuta în momentul în care îl punem pe site pentru consultare publică, probabil că astăzi (marţi, n.r) o să avem acest buget, după discuţia cu cei din structurile asociative la nivel local o să punem pe site şi bugetul”, a afirmat ministrul Eugen Teodorovici.

”Sănătatea şi Educaţia vor fi nu neapărat favorite, dar sunt sectoarele către care decizia noastră politică a fost să alocăm o foarte mare parte din resursele financiare ale bugetului”

O foarte mare parte a resurselor financiare ale bugetului va fi alocată sectoarelor Sănătate şi Educaţie, a afirmat, marţi, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

“Sănătatea şi Educaţia vor fi nu neapărat favorite, dar sunt sectoarele către care decizia noastră politică a fost să alocăm o foarte mare parte din resursele financiare ale bugetului. Categoric va fi 2% pentru Apărare, s-a promis, se respectă acest nivel şi desigur partea de investiţii în zona publică, sprijin pentru economie, diferite scheme de ajutor de stat foarte interesante şi atractive”, a declarat Teodorovici, la Parlament.

Ministrul a declarat, marți, că proiectul de buget pe 2019 va fi publicat pe site-ul ministerului de resort marți, fiind construit pe un deficit bugetar de 2,55%.

De asemenea, Eugen Teodorovici  a mai afirmat, în cadrul unei discuții cu presa, că bugetul este construit pe o creștere economică de 5,5%.